Den grønne vinkel

I GreenSpeak giver vi hele vores over overskud til velgørenhed. Og som kunde er du med til at bestemme fordelingen af pengene imellem vores støtteprojekter. Vi synes nemlig kun at det er rimeligt, at du er med til at fordele pengene.

Et anderledes teleselskab

I GreenSpeak skiller vi os ud ved at give hele vores overskud til projekter, der arbejder med at hjælpe klimaet, naturen og miljøet. Det vil sige, at når vi har udbetalt løn og betalt faste omkostninger (til for eksempel administration og teknik), giver vi resten af beløbet væk. I stedet for at overskuddet går til investorer, giver vi det til velgørende organisationer, og det er dig, der er med til at bestemme fordelingen, da vi afholder to til fire årlige afstemninger, hvor alle kunder er inviteret til at deltage.

Men når det kommer til selve telefoni delen, er GreenSpeak meget lig alle de andre. Vi bruger samme slags netværk og samme typer strøm som alle de andre, og vi bruger stadig fysiske simkort og almindelig, gammeldags post. Det er alt sammen noget, vi arbejder på at optimere løbende, i samarbejde med vores eksterne leverandører, så vi i fællesskab kan gøre endnu mere gavn.

Ærlig snak

Din telefon og dit teleforbrug bliver ikke mere “grønt” af at have GreenSpeak som teleselskab. Men hos os er du med til at støtte nogle af de fantastiske projekter, der hver dag arbejder for et bedre klima og miljø."

Billede af grantræer set fra toppen. De fungerer som illustration til vores vinkel om hvordan grøn telefoni kan se ud.

Donationer og afstemninger

To til fire gange om året holder vi afstemning om, hvordan overskuddet skal fordeles mellem vores støtteprojekter, og alle GreenSpeak-kunder kan være med i afstemningerne. Hvert telefonnummer har én stemme, og alle stemmer tæller lige meget. Herefter fordeles pengene procentvist i forhold til stemmerne, så hvis et støtteprojekt får 10% af stemmerne, får de også 10% af pengene.

Det vil sige, at jo længere tid, du er en del af GreenSpeak, jo flere penge er du med til at give videre til gavn for klima, natur og miljø.

Støtteprojekter

I GreenSpeak har vi et bredt udvalg af organisationer, der på hver sin måde hjælper klimaet, naturen og miljøet.

Verdens Skove arbejder for at bevare regnskovene.

Den Danske Naturfond beskytter og genopretter natur i Danmark.

Praktisk Økologi rykker økologien hjem i baghaven og ud på grønne fællesarealer.

Havhøst dyrker regenerativt landbrug i havet, der er med til at rense vandet.

Grow For It planter træer i hele verden.

Dansk Vegetarisk Forening arbejder for at fremme vegetarisk livsstil.

Andelsgaarde omlægger det danske landbrug efter bæredygtige principper.

Nordic Ocean Watch fjerner plastaffald og andet skrald fra de danske strande og kyster.

Landsforeningen for Økosamfund er et netværk af etablerede økosamfund og økosamfund på vej.

Som kunde i GreenSpeak er du automatisk med til at støtte disse organisationer, og når du deltager i afstemningerne, er du selv med til at bestemme, hvordan du mener, pengene gør mest gavn.