Image
 
 

Verdens Skove

Verdens Skove er en dansk miljøorganisation, der arbejder for bevarelse og bæredygtig brug af verdens skove – både de danske skove og regnskoven. Deres fokus ligger både i at bevare skoven på grund af de klimamæssige fordele som skov og planter bringer med sig, men også for at opretholde biodiversiteten i uberørte skovområder.

Historien bag Verdens Skove

Verdens Skove startede i 1983, under navnet Nepenthes, der udelukkende havde fokus på regnskov og bevaring af denne. I takt med at de er vokset, er deres fokus også vokset og indebærer nu at bevare og fremme bæredygtig brug af både national og international skov. 

Verdens Skoves arbejde

Verdens Skove arbejder hårdt både for at bevare eksisterende skov, og for at fremme bæredygtig brug af skov. I Danmark indebærer dette arbejde at kæmpe for at få skabt mere vild skovnatur, der også kan støtte op om den danske biodiversitet. Dette gøres ved at aktivere lokale frivillige og sørge for at skovnatur bliver sat på den politiske dagsorden.
Image
I udlandet har Verdens Skove i skrivende stund konkrete projekter i fire latinamerikanske lande, i Ethiopien og Uganda. Her går arbejdet blandt andet ud på at give lokalbefolkningerne og oprindelige folk værktøjerne og viden til at kunne leve af skoven, uden at drive rovdrift på den. Det er nemlig muligt at dyrke og tjene penge på skoven og regnskov, uden at fælde træer og ødelægge de naturlige økosystemer - man skal bare vide hvordan. Der er også brug for hjælp i kampen for at de oprindelige folk kan få selvbestemmelse, rettigheder til de områder de bor i, og i forhold til deres kulturelle selvidentifikation, og her gør Verdens Skove også en forskel.

Verdens Skove og GreenSpeak

Verdens Skove har været en del af GreenSpeak siden opstarten i sommeren 2015, og de var således med på allerførste afstemningsliste i marts 2016, hvor de fik 1.739 kroner af den første pulje på 22.700 kroner. Siden har de udviklet sig til at være det foretrukne valg for vores kunder ved stort set alle afstemninger, og de har allerede fået svimlende 480.136 kroner af de 1.842.392 kroner, GreenSpeak foreløbigt har fordelt blandt en lang række gode formål.
Image

Verdens Skove adskiller sig fra de andre af GreenSpeaks støtteprojekter ved at fokusere på bæredygtigt skovbrug og på bevarelse af regnskovene og danske skove.

Vil du vide mere om Verdens Skove og deres arbejde, kan du se den podcast, vi har lavet med dem, eller du kan besøge deres egen hjemmeside.