GreenSpeak støtter

POe-logo

Vores kunder har i alt doneret

84.965 kr

Til Praktisk Økologi

Praktisk Økologis arbejde

Praktisk Økologi arbejder løbende med at udvikle, samle og formidle metoder til økologisk og bæredygtig forvaltning af private haver og anden bynatur. Foreningen driver adskillige hjemmesider, der gør det nemt for alle danskere at få viden om økologisk havedyrkning. F.eks. står foreningen bag Danmarks største havesite havenyt.dk, der rummer over 4.000 artikler og web-app’en Dyrk.nu, som er genvejen til information om såtidspunkter, dyrkningsforhold mm. Derudover afholder Praktisk Økologi også en festival, med fokus på haven og “åben-havelåge-arrangementer”, hvor medlemmerne byder indenfor i deres egne haver.

PraktiskØkologi-mail

Relationen til GreenSpeak

Landsforeningen Praktisk Økologi handler om at lade private haver, grønne arealer, græsplæner foran erhvervsbyggerier og lignende bynatur, bidrage til den grønne omstilling, og det er vi vilde med i GreenSpeak. Vi bestræber os på at have en bred pallette af støtteprojekter, der på hver sin måde hjælper klima, miljø og natur, og en vigtig del af dette er økologi, lokalproducerede fødevarer og mere vild natur.

I GreenSpeak ønsker vi at have et bredt udvalg af støtteprojekter, som vores kunder kan vælge imellem. Praktisk Økologi adskiller sig ved at fokusere på personligt havebrug og inspiration til personligt ansvar omkring sin egen fødevareproduktion.

Vil du vide mere om dem, kan du se den podcast, vi har lavet med dem. Ellers kan du besøge deres egen hjemmeside.

Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi er for alle, der interesserer sig for at gøre sin have eller andre grønne arealer mere bæredygtige. Her finder du både selvforsyneren med øko-køkkenhave og høns, vild-have-entusiasten, der dyrker have med høj biodiversitet og CO2-binding, samt hverdagsaktivisten, der hjælper naboen godt i gang med komposten. Vidensdeling og netværk er i centrum, og foreningen fungerer som en platform og samlingssted for de mange medlemmer, der hjælper hinanden med erfaringer og gode ideer.

Historien bag

Praktisk Økologis historie starter i 1981 med tidsskriftet af samme navn. Formålet var at formidle viden om økologi og bæredygtige dyrkningsmetoder. Dengang var økologi et fremmedord, og det røde Ø eksisterede endnu ikke. Ville man således have økologisk mad, måtte man dyrke den selv. Da forlaget i 1988 ikke ønskede at fortsætte udgivelsen, gik en række læsere sammen og stiftede Landsforeningen Praktisk Økologi. På den måde kunne tidsskriftet fortsætte som medlemsblad. Siden er tidsskriftet blevet suppleret med mange andre formidlingsaktiviteter.

Hjerte-lyseroed
Hjerte-lyseroed
Hjerte-lyseroed

Vil du vide mere om dem, kan du se den Youtube-video, vi har lavet med dem. Ellers kan du besøge deres egen hjemmeside.