GreenSpeak støtter

POe-logo

Vores kunder har i alt doneret

120.623 kr

Til Praktisk Økologi

Praktisk Økologis arbejde

Landsforeningen Praktisk Økologi arbejder med at udvikle, samle og formidle viden om økologisk og bæredygtig livsstil. Gennem fokusområderne selvforsyning, biodiversitet, haveglæde og husholdning skaber foreningen mere liv i alt fra baggårde, parcelhushaver og hobbylandbrug til grønne fællesarealer. Foreningen udgiver Tidsskrift for Praktisk Økologi og står bag Danmarks største havesite Havenyt.dk, der rummer over 4.000 fagligt velfunderede artikler om økologisk havedyrkning samt web-appen Dyrk.nu, som er genvejen til al relevant information om dyrkning af køkkenhaveafgrøder. På foreningens årlige festival og åben-havelågearrangementer deler de engagerede medlemmer ud af deres enorme viden og overskud af frø og planter, så haveglæden og biodiversiteten kan sprede sig fra have til have.

En mor og en datter er ude i haven of plukke rabarber og andre økologiske råvarer. De er nemlig en del af foreningen Praktisk Økologi.

Relationen til GreenSpeak

Landsforeningen Praktisk Økologi handler om at lade private haver, grønne arealer, græsplæner foran erhvervsbyggerier og lignende bynatur, bidrage til den grønne omstilling, og det er vi vilde med i GreenSpeak. Vi bestræber os på at have en bred pallette af støtteprojekter, der på hver sin måde hjælper klima, miljø og natur, og en vigtig del af dette er økologi, lokalproducerede fødevarer og mere vild natur.

I GreenSpeak ønsker vi at have et bredt udvalg af støtteprojekter, som vores kunder kan vælge imellem. Praktisk Økologi adskiller sig ved at fokusere på personligt havebrug og inspiration til personligt ansvar omkring sin egen fødevareproduktion.

Vil du vide mere om dem, kan du se den podcast, vi har lavet med dem. Ellers kan du besøge deres egen hjemmeside.

Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi er en non-profit forening for alle, der interesserer sig for økologisk dyrkning, dyrehold, selvforsyning, biodiversitet, bæredygtig husholdning og livsstil, og som ønsker et opmuntrende fællesskab i en tid med uoverskuelige miljøproblemer. Foreningen rummer et bredt spekter af havefolk fra selvforsyneren til vild-have-entusiasten og baggårdsbonden. En stor del af medlemmerne har et højt engagement og byder ind med hverdagsaktivisme på den lokale skole, plejehjem eller i kommunen, hvor der skal hjælpes i gang med kompost, hønsehold eller kvashegn. Videndeling og netværk er centralt for foreningen, og medlemmerne deler gavmildt ud af alt fra kompostorme til sjældne frø og planter.

Historien bag

Praktisk Økologis historie starter i 1981 med udgivelsen af tidsskriftet af samme navn. Formålet var at formidle viden om økologi og bæredygtige dyrkningsmetoder i en tid, hvor økologi var et fremmedord, og det røde Ø endnu ikke eksisterede. En gruppe læsere af tidsskriftet stiftede i 1988 Landsforeningen Praktisk Økologi, og siden hen er foreningen vokset både i antal medlemmer og formidlingsaktiviteter, der rækker langt ud over egen havelåge. Tidsskriftet består stadig og udkommer seks gange årligt med artikler af dygtige fagfolk. Formidlingsaktiviteterne er vokset kraftigt, og foreningen har blandt andet uddannet haveambassadører, der inspirerer andre til at drage omsorg for livet omkring os.

Hjerte-lyseroed
Hjerte-lyseroed
Hjerte-lyseroed

Vil du vide mere om dem, kan du se den Youtube-video, vi har lavet med dem. Ellers kan du besøge deres egen hjemmeside.