Image

Praktisk Økologi

Landsforeningen Praktisk Økologi, er for alle, der har den mindste smule interesse for at gøre sin have mere bæredygtig. Det er et fællesskab, hvor man kan få eller give inspiration til en økologisk og bæredygtig havedyrkning og levevis. De ønsker at fremme dyrelivet i danske haver og generelt sprede glæden ved den hjemmedyrkede køkkenhave. Vidensdeling er i centrum, og foreningen fungerer altså som en platform og samlingssted for de mange medlemmer.

Historien bag

Praktisk Økologis historie starter i 1981 med tidsskriftet af samme navn. Da forlaget i 1988 ikke ønskede at fortsætte med udgivelserne, gik en række læsere sammen og stiftede Landsforeningen Praktisk Økologi. På den måde kunne tidsskriftet fortsætte som medlemsblad. Magasinet eksisterer stadig den dag i dag.

Praktisk Økologis arbejde

Praktisk Økologi driver adskillige hjemmesider, der skal gøre det nemt at finde og dele inspiration til en mere økologisk have. De har en hjemmeside til at dele viden om miljøvenlig havedyrkning, som hedder havenyt.dk. De driver også merelivihaven.dk, der der giver folk mulighed for at føre og dele deres egen have dagbog. En tredje, danner platform for udveksling af frø og planter imellem haveentusiaster - deljorden.dk. Derudover afholder Praktisk Økologi også en festival, med fokus på haven og med formål at sætte gang i lokale øko-netværk rundt om i Danmark.

Relationen til GreenSpeak

Praktisk Økologi har været en del af GreenSpeak siden foråret 2019. De var med til deres første afstemning i juli 2019. Her var den samlede pulje på 120.000 kroner, og Praktisk Økologi fik en flot start med 4.560 kroner. Siden har de kontinuerligt ligget i top ti over de mest populære af GreenSpeaks støtteprojekter. De har i alt fået 64.849 kroner af de 2.192.392 kroner, GreenSpeak foreløbigt har doneret til gode formål.
Repræsentant fra Praktisk Økologi modtager en donations check fra GreenSpeak op 12900 kr.

I GreenSpeak ønsker vi at have et bredt udvalg af støtteprojekter, som vores kunder kan vælge imellem. Praktisk Økologi adskiller sig ved at fokusere på personligt havebrug og inspiration til personligt ansvar omkring sin egen fødevareproduktion.

Vil du vide mere om dem, kan du se den podcast, vi har lavet med dem. Ellers kan du besøge deres egen hjemmeside.