GreenSpeak støtter

DVF-logo

Vores kunder har i alt doneret

223.886 kr

Til Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forenings arbejde

På grund af deres lange historie og gode samarbejde med videnskaben og forskningsverdenen, har Dansk Vegetarisk Forening et solidt fodfæste i dansk politik. Her rådgiver og inspirerer de ministre og politikere til, hvordan en mere grøn dagsorden kan fremmes, baseret på undersøgelser og forskning. Det er alt indenfor miljø, landbrug, klima, dyreetik, samt kost- og ernæringsanbefalinger, de rådgiver indenfor. Derudover udformer Dansk Vegetarisk Forening også konkrete politiske forslag. Det er for eksempel Sund Moms-kampagnen, der har til formål at sænke momsen på de sunde fødevarer som frugt, grønt og bælgfrugter, samt kampagnen for en plantebaseret valgmulighed i offentlige køkkener.

Dansk Vegetarisk Forening rådgiver ikke kun politisk, men også direkte i detailhandlen. Her hjælper de både producenter og grossister med at træffe plantebaserede valg. De varetager desuden også mærkningen af danske og europæiske veganske og vegetariske produkter.

En stor del af Dansk Vegetarisk Forenings arbejde ligger også i at hjælpe den enkelte dansker. Derfor har de adskillige arrangementer rundt omkring i landet, som foredrag, messer samt markering af vegetariske mærkedage, hvor alle danskere kan henvende sig for at få inspiration og blive en del af et ligesindet fællesskab. Det betyder ikke noget om de er dedikerede vegetarer eller blot gerne vil spise et par mere plantebaserede måltider om ugen.

I november 2022 er Dansk Vegetarisk Forening blevet udnævnt til ”Standout Charity” af Animal Charity Evaluators (ACE). Det betyder, at organisationen vurderes at være én af verdens mest effektive organisationer i forhold til at hjælpe dyr og fremme plantebaserede, miljøvenlige fødevarer. I forbindelse med udnævnelsen fremhæver ACE især foreningens arbejde med politisk påvirkning, erhvervssamarbejde og strukturelle forandringer af det danske fødevaresystem fra jord til bord.

 

En kvinde står i supermarkedet og kigger på grøntsager. Man ser hende bagfra, og en masse kasser med frugt og grønt. Hun er medlem af Dansk Vegetarisk Forening, så det er selvfølgelig en vegetarret hun skal hjem og lave.

Dansk Vegetarisk Forening og GreenSpeak

Dansk Vegetarisk Forenings formål er at fremme viden og inspiration om plantebaseret levevis, til gavn for sundhed, dyr og miljø, og det er vi vilde med i GreenSpeak. Vi bestræber os på at have en bred pallette af støtteprojekter, der på hver sin måde hjælper klima, miljø og natur, og en vigtig del af dette er vores kostvaner.

 

Om Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening er en dansk non-profit organisation, der arbejder for at fremme en grønnere levevis, og oplyse om fordelene ved at spise flere bælgfrugter og grøntsager. Fordele, der kommer både dyr, sundhed og mennesker til gode.

Historien bag

Dansk Vegetarisk Forening blev grundlagt i 1896 og hed dengang Dansk Vegetarianerforening. Også her handlede det om at fremme en grønnere levevis, og der var plads til alle.

Hjerte-lyseroed
Hjerte-lyseroed
Hjerte-lyseroed

Vil du vide mere om Dansk Vegetarisk Forening og deres arbejde, kan du se den Youtube-video, vi har lavet med dem, eller du kan se mere på deres egen hjemmeside.