Image
Dansk Vegetarisk Forening er en dansk non-profit organisation, der arbejder for at fremme en grønnere levevis og oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter. Fordele, der kommer både dyr og mennesker til gode, og samtidig fremmer den globale bæredygtighed.

Historien bag

Dansk Vegetarisk Forening blev grundlagt i 1896 og hed dengang Dansk Vegetarianerforening. Også her handlede det udelukkende om at fremme en grønnere livsstil, og der var plads til alle.

Dansk Vegetarisk Forenings arbejde

På grund af deres lange historie og gode samarbejde med videnskaben og forskningsverdenen, har Dansk Vegetarisk Forening et solidt fodfæste rent politisk. Her rådgiver og inspirerer de ministre og politikere til, hvordan den grønne dagsorden kan fremmes, baseret på undersøgelser og forskning. Det er alt indenfor miljø, landbrug, klima, bæredygtighed, dyreetik, og kost- og ernæringsanbefalinger, de rådgiver indenfor. Derudover udformer Dansk Vegetarisk Forening også konkrete politiske forslag. Det er for eksempel Sund Moms og mulighed for en grøn valgmulighed i offentlige køkkener.
Dansk Vegetarisk Forening rådgiver ikke kun politisk, men også direkte i detailhandlen. Her hjælper de både producenter og grossister med at træffe grønnere valg. De varetager desuden også mærkningen af danske og europæiske veganske og vegetariske produkter.

En kvinde står i supermarkedet og kigger på grøntsager og frugt.

En stor del af Dansk Vegetarisk Forenings arbejde ligger også i at hjælpe den enkelte dansker. Derfor har de adskillige lokalforeninger i landet, hvor alle danskere kan henvende sig for at få inspiration og blive en del af et ligesindet fællesskab. Det betyder ikke noget om de er dedikere veganere eller blot gerne vil spise et par grønne måltider om ugen.

Lokalforeningerne hjælper desuden med at sprede det grønne budskab på en konstruktiv, inspirerende og oplysende måde.

Dansk Vegetarisk Forening og GreenSpeak

Dansk Vegetarisk Forening har været en del af GreenSpeak siden efteråret 2016. De var således på stemmesedlen første gang i marts 2017, hvor de fik 878 kroner af en samlet pulje på 24.540 kroner. Siden da holder de sig nogenlunde kontinuerligt i top fem over de mest populære stemmeslugere. De har nu i alt fået 125.003 kroner af de 2.192.392 kroner, GreenSpeak samlet har givet videre til gode formål.
Dansk vegetarisk forening modtager en check fra GreenSpeak holdet.

Dansk Vegetarisk Forening skiller sig ud fra de andre støtteprojekter ved deres fokus på at udbrede viden og inspiration om plantebaseret livsstil, til gavn for sundhed, dyr og miljø.

Vil du vide mere om Dansk Vegetarisk forening og deres arbejde, kan du se den podcast, vi har lavet med dem, eller du kan se mere på deres egen hjemmeside.