De fire medarbejdere i GreenSpeak (tre mænd og en kvinde) smiler til kameraet. Teksten Vision og Mission står hen over billedet.
 

Vision & Mission

Mange virksomheder har i dag en CSR-strategi eller vision og mission, der som regel er en tilføjelse til deres produkt eller service. I GreenSpeak er det lige omvendt - vi har en klar vision og mission, og virksomheden er et redskab til at realisere denne.
 
 

Vision

Vi tror på, at rigtig mange mennesker gerne vil være mere bæredygtige, når de har mulighed for det. Men der skal tit lægges meget tid og arbejde i at vælge de mest bæredygtige løsninger. Samtidig kan det være en jungle overhovedet at finde ud af, hvor man som privatperson skal lægge sit fokus. Derfor har vi en vision om at gøre det nemmere for almindelige mennesker at træffe bæredygtige valg, uden at skulle bruge en masse tid og kræfter.

Vi har samtidig en vision for en verden, hvor det ikke kun er op til enkeltpersoner at tænke bæredygtighed. Hvor virksomheder tager ansvar, og er med til at drive de gode løsninger. Hvor alle mennesker har deres grundlæggende behov dækket, og har mulighed for at udleve deres drømme. Vi drømmer om, og arbejder for, en verden i bedre balance i forhold til menneskehedens ressourceforbrug, og hvor vi, som global civilisation, ikke bruger flere ressourcer end vi kan hjælpe planeten med at gendanne. Her mener vi, at virksomheder spiller en væsentlig rolle, da det er virksomhederne, der hovedsageligt udvinder og håndterer de råstoffer og aktiver, der former alle de produkter, vi omgiver os med.

Vi ser vores rolle som en inspiration for danskerne og andre virksomheder til at nytænke virksomheders rolle i samfundet. Vi mener nemlig, at virksomheder bør have meget mere fokus på omtanke for naturen, for planeten og for dem, der har det sværest i samfundet. For os er fremtidens virksomhed, en virksomhed der er sat i verden med et større formål end blot at tjene penge. Hvis du vil læse lidt mere om vores tiltag i denne sammenhæng, kan du læse vores virksomhedsetik her.

Mission

Missionen er at gøre det nemt for almindelige mennesker at være en del af den positive forandring. Uden at skulle betale ekstra og uden ekstra besvær. På den måde er det nemt for dem at gøre Danmark og verden mere bæredygtig - bare igennem valg af teleselskab. 

Derfor leverer vi en helt almindelig ydelse i form af mobiltelefoni, men hvor overskuddet går til en række velgørende formål. På hver deres måde er de med til at imødekomme nogle af de udfordringer, vi ser i verden. Der findes allerede flere organisationer, der har gode løsninger, og vores fokus er på at hjælpe dem med deres arbejde.

Vi har valgt at lade vores kunder bestemme fordelingen af pengene ved halvårlige afstemninger, så de får mulighed for at tage ejerskab for verdens udfordringer. Her får de anledning til at tage stilling til, hvilke løsninger der skal støttes. På den måde søger vi at inspirere til refleksion over de problemstillinger og mulige løsninger, der præger vores samtid og fremtid.