Image
 
 

Projekt Hjemløs

Projekt Hjemløs er en dansk, almen velgørende forening, der har fokus på at hjælpe hjemløse i Danmark. De er aktive til events, driver en genbrugsbutik og får ellers donationer fra både privatpersoner og organisationer. Projekt Hjemløs har ingen ansatte og alt de får indsamlet, går altså til at hjælpe de hjemløse. Det betyder selvsagt også, at frivilligt arbejde er omdrejningspunktet for foreningen og essentielt for den forskel, de gør.
Projekt Hjemløs blev grundlagt i 2012 af Gitte Johansen, der fortsat fungerer som daglig leder og formand for bestyrelsen. Sammen med hende og de andre ildsjæle, gør Projekt Hjemløs en stor forskel for de Københavnske hjemløse, da det er der de har base.

Projekt Hjemløs' arbejde

Projekt Hjemløs har overordnet set to vigtige missioner i deres arbejde. Først og fremmest ønsker de at sætte mad på bordet for så mange som muligt, så man ikke behøver at sulte, bare fordi man ikke har et hjem. Det gør de i samarbejde med blandt andet Rema1000 og Stop Spild af mad, hvor de modtager gratis og god overskudsmad. Især i vintermånederne kan de hjemløse have en svær tilværelse. Derfor gør Projekt Hjemløs en ekstra indsats for at Københavns hjemløse kan få et varmt måltid mad i denne tid.
Image
Ud over at hjælpe med mad, vil Projekt Hjemløs også give omsorg og støtte til dem, der skulle have brug for det. Det kan nogle gange være svært at blive motiveret til for eksempel at komme ud af et misbrug, hvis hele ens situation ser mørk ud. Men her går Projekt Hjemløs også ind og hjælper med at motivere til at få en bedre livskvalitet.

Projekt Hjemløs og GreenSpeak

Projekt Hjemløs har været en del af GreenSpeak siden opstarten i sommeren 2015, og de var således med til den allerførste afstemning i marts 2016, hvor de fik 1.645 kroner af den første pulje på 22.700 kroner. Der er sket meget siden da, og i dag har Projekt Hjemløs modtaget hele 128.656 kroner fra GreenSpeaks afstemninger, der i alt har fordelt 1.842.392 kroner blandt en lang række gode formål.

I det beløb er også medregnet omkring 12.000 kroner, vi separat har indsamlet til Projekt Hjemløs ved to events, vi kaldte Stand Up for the Homeless. Her inviterede vi en række prominente komikere til at optræde for den gode sag, og begge arrangementer blev afholdt i december, fordi juletiden og vintermånederne er nogle af de tidspunkter, det er hårdest at være hjemløs i Danmark.

Image

Projekt Hjemløs skiller sig ud fra de andre af GreenSpeaks støtteprojekter ved at fokusere på at hjælpe nogle af de mest udsatte borgere i Danmark.

Vil du vide mere om Projekt Hjemløs, kan du besøge deres egen hjemmeside eller kigge forbi butikken på Frederikssundsvej 233 i Brønshøj.