Image
Læger uden Grænser er en privat, international, humanitær organisation, der yder medicinsk hjælp og støtte til alle mennesker i nød. Uanset om det er forårsaget af naturkatastrofer, epidemier, krig, konflikter eller fattigdom.

Historien bag

Organisationen blev grundlagt i Frankrig i 1971, og er derfor også kendt under sit franske navn Médecins Sans Frontières (MSF). Den danske afdeling af Læger uden Grænser blev grundlagt i Danmark i 1993. Årligt behandler de op imod 10 millioner patienter rundt om i de 60 lande i verden, hvor de er aktive. 

Læger Uden Grænsers arbejde

Læger uden Grænser har to fokuspunkter i deres dagsorden. Den første er den der umiddelbart fylder mest, nemlig at yde lægefaglig viden og behandling til mennesker i nød. Det er ikke alle steder, at der er tilstrækkeligt med fagligt personale til at dække de behov der kan opstå. Under en epidemi vil der for eksempel være et øget behov for hjælp til behandlinger. I forbindelse med naturkatastrofer og krig, er der også et øget behov, som ikke kun kan dækkes af de lokale kræfter. Sult og fattigdom kan også være årsager til at medicinsk personale er nødvendigt. Uanset årsagen, gør udsendte fra Læger uden Grænser, hvad de kan for at afhjælpe lidelse og nød. 
Medhjælper fra Læger uden Grænser holder et barn i sine arme.
Det andet fokus som Læger uden Grænser arbejder med, er at oplyse om den nød de oplever, og at gøre opmærksom på, at der mangler hjælp. For erfaringerne viser desværre mange gange, at flere dør, desto færre der kender til det. Det kalder de at “bære vidnesbyrd”, og det er også en vigtig del af deres kerne. På den måde kan der forhåbentligt fra lokal og international side gribes ind og foretages ændringer.

Læger Uden Grænser og GreenSpeak

Læger Uden Grænser har været en del af GreenSpeak siden opstarten i sommeren 2015. De var således med til den allerførste afstemning i marts 2016, hvor de fik 958 kroner af den første pulje på 22.700 kroner. Dengang blev de nummer 12 ud af 18 støtteprojekter. 

Siden den første afstemning, har de kontinuerligt ligget i top tre over de største stemmeslugere. I dag har Læger Uden Grænser modtaget hele 240.240 kroner fra GreenSpeak, der i alt har doneret 2.192.392 kroner.

Repræsentant fra Læger uden Grænser modtager check fra tre personer fra GreenSpeak.

Læger Uden Grænser adskiller sig fra de andre af GreenSpeaks støtteprojekter ved at fokusere på akut lægehjælp til nødlidende i hele verden.

Vil du vide mere om Læger Uden Grænser og deres arbejde, kan du se den podcast, vi har lavet med dem. Eller du kan besøge deres egen hjemmeside.