Image

Julehjælpen

Julehjælpen er en foreningen, der arbejder for at kunne hjælpe økonomisk pressede børnefamilier til at holde en god jul. Der gives ikke økonomiske gaver, men produkter som tøj, legetøj og mad, alt efter hvad der bliver doneret fra frivillige.

Historien bag

I 2007 blev den første spæde version gennemført, i form af en konkurrence, hvor 20 trængende familier kunne vinde et gavekort til at forsøde julen. Hen over de næste par år udviklede Julehjælpen sig, og i 2014 blev de til en officiel forening med en bestyrelse.

Julehjælpens arbejde

Foreningen modtager donationer fra både private og virksomheder og det kan dreje sig om næsten alt - kun fantasien sætter grænser. Donationerne bliver vurderet af foreningens frivillige, der har nogle retningslinjer, der skal overholdes, da de naturligvis ikke modtager ødelagte ting. Disse donationer bliver så fordelt ud til nogle af de familier, der har søgt om at få støtte. Det hele foregår ved hjælp af frivilligt arbejde, og Julehjælpen skaber altså en platform, hvor privatpersoner kan hjælpe privatpersoner. Samtidig forsøger de at sikre, at de med mest brug for støtten får glæde af den.
Et barn med en nissehue og rød sweater har fundet en gave under et juletræ.
Julehjælpen afholder også juletræsfester flere forskellige steder i landet, hvor de trængende familier kan møde op, og få et måltid mad og gaver til børnene, og have en hyggelig dag sammen med andre.

Relationen til GreenSpeak

Julehjælpen blev en del af GreenSpeaks støtteprojekter i sommeren 2018. De var med til deres første afstemning i december 2018, hvor de fik 2.100 kroner af den samlede afstemningspulje på 100.000 kroner. Siden har de i alt modtaget 42.891 kroner af de 2.192.392 kroner, som GreenSpeak har doneret.

Repræsentant fra Julehjælpen modtager en check fra GreenSpeak på 10200 kr.

Julehjælpen adskiller sig fra de andre af GreenSpeaks støtteprojekter ved at arbejde for en god jul til mindre bemidlede børnefamilier i Danmark.

Vil du vide mere om dem og deres arbejde, kan du høre den podcast, vi har lavet med dem. Du kan også besøge deres egen hjemmeside.