Image
 
 

Depressionsforeningen

Depressionsforeningen er en dansk forening og fællesskab, der gratis hjælper folk der kæmper med depression eller bipolar lidelse. Her er det også muligt som pårørende at få råd, hjælp og vejledning til hvordan man bedst hjælper folk i sit liv med ovenstående lidelser.

Historien bag Depressionsforeningen

Depressionsforeningen blev grundlagt i 1998 af en gruppe læger og patienter, ganske enkelt fordi de vurderede, at der var et behov - hvilket viste sig at være rigtigt, da de hurtigt fik mange medlemmer. Selv i dag drives foreningen i høj grad af frivillige og er afhængige af donationer og medlemsskaber.

Depressionsforeningens arbejde

Depressionsforeningens arbejde består i, både at skabe et fællesskab, hvor man kan møde andre ligesindede (enten som pårørende eller som sygdomsramt), at afstigmatisere udfordringerne ved lidelserne, og sætte dem på den politiske dagsorden. De agerer som talerør for denne befolkningsgruppe, og kæmper for at deres interesser og behov bliver varetaget politisk og behandlingsmæssigt.
Image
Især fællesskabet og den konkrete hjælp til den enkelte, fylder meget hos Depressionsforeningen. De driver to separate telefonlinjer, Depressionslinjen og Socialrådgiverlinjen, hvor det er muligt at komme til at snakke med en kvalificeret frivillig, der kan give råd og vejledning. Samtidig tilbyder de blandt andet foredrag, sommerhøjskoler, selvhjælpskurser og sociale cafeer - alt sammen hvor det er muligt at få hjælp, opbygge et netværk og møde andre, der står i samme situation som en selv.

Depressionsforeningen og GreenSpeak

Depressionsforeningen har været en del af GreenSpeak siden opstarten i sommeren 2015, og de var således med på allerførste afstemningsliste i marts 2016, hvor de fik 996 kroner af den første pulje på 22.700 kroner. Siden har de i alt fået 69.108 kroner af de 1.842.392 kroner, GreenSpeak samlet har doneret til gode formål.
Image

I GreenSpeak ønsker vi at have et bredt udvalg af støtteprojekter, og Depressionsforeningen skiller sig ud ved at fokusere 100% på danskernes mentale helbred.

Vil du vide mere om Depressionsforeningen og deres arbejde, kan du se den podcast, vi har lavet med dem, eller du kan besøge deres egen hjemmeside.