Image
 
 

Børns Voksenvenner

Børns Voksenvenner er en organisation, der hjælper med at skabe relationer mellem frivillige voksne og udsatte børn og unge, som mangler et voksent forbillede i deres liv. Barnet får en fortrolig voksen og en rollemodel, der kan hjælpe dem i deres opvækst.

Historien bag Børns Voksenvenner

Børns Voksenvenner blev grundlagt i 1990, med inspiration fra den amerikanske organisation, Big Brothers Big Sisters of America. Siden start, har de etableret cirka 4.000 venskaber over hele Danmark, og i de sidste par år har de skabt omkring 250 relationer årligt.
Image

Børns Voksenvenners arbejde

Hvis man har et barn, der mangler en relation, for eksempel i form af en ekstra voksen at spejle sig i, eller en storesøster eller -bror, så gør Børns Voksenvenner, hvad de kan for at facilitere kontakten. Frivillige melder sig ind til at være venner, og så sørger Børns Voksenvenner ellers for kontakten. Deres fokus er på at hjælpe 6-12 årige med at få en voksenven, men de hjælper også lidt ældre børn, med at få en storesøster eller -bror, og de helt små børn og familier med at få en familieven.

Børns Voksenvenner og GreenSpeak

Børns Voksenvenner har været med i GreenSpeak siden sommeren 2018, og de var en del af afstemningen for første gang i december samme år. Her skulle 100.000 kroner fordeles, og Børns Voksenvenner fik dengang 2.000 kroner af den samlede pulje. Siden har de i alt fået 41.423 kroner af den samlede pulje på 1.842.392 kroner, GreenSpeak har fordelt blandt en lang række gode formål.
Image

Børns Voksenvenner adskiller sig fra de andre af GreenSpeaks støtteprojekter ved at fokusere på at hjælpe børn i Danmark, der mangler gode, stabile rollemodeller.

Vil du vide mere om Børns Voksenvenner og deres arbejde, kan du høre den podcast, vi har lavet med dem, eller du kan besøge deres egen hjemmeside.