Image

Børns Voksenvenner

Børns Voksenvenner er en organisation, der hjælper med at skabe relationer mellem frivillige voksne og udsatte børn og unge, som mangler et voksent forbillede i deres liv. Barnet får en fortrolig voksen og en rollemodel, der kan hjælpe dem i deres opvækst.

Historien bag

Børns Voksenvenner blev grundlagt i 1990, med inspiration fra den amerikanske organisation, Big Brothers Big Sisters of America. Siden start, har de etableret cirka 4.000 venskaber over hele Danmark. I de sidste par år har de skabt omkring 250 relationer årligt.
En kvinde og et barn giver dobbelt highfive til hinanden imens de smiler. De har ikke familiær relation til hinanden, men har fået skabt et venskab igennem Børns Voksenvenner.

Børns Voksenvenners arbejde

Hvis man har et barn, der mangler en relation, så gør Børns Voksenvenner, hvad de kan for at facilitere kontakten. Det kan for eksempel være i form af en ekstra voksen at spejle sig i, eller en storesøster eller -bror. Frivillige melder sig ind til at være venner, og så sørger Børns Voksenvenner ellers for kontakten. Deres fokus er på at hjælpe 6-12 årige med at få en voksenven. De hjælper dog også lidt ældre børn, med at få en storesøster eller -bror. De helt små børn og familier kan få hjælp i form af en familieven.

Relationen til GreenSpeak

Børns Voksenvenner har været med i GreenSpeak siden sommeren 2018. De var en del af afstemningen for første gang i december samme år. Her skulle 100.000 kroner fordeles, og de fik dengang 2.000 kroner af den samlede pulje. Siden har de i alt fået 54.396 kroner af den samlede pulje på 2.192.392 kroner, som GreenSpeak har doneret.
Repræsentant fra Børns Voksenvenner modtager en check på 10500 kr fra GreenSpeak.

Børns Voksenvenner adskiller sig fra de andre af GreenSpeaks støtteprojekter ved at fokusere på at hjælpe børn i Danmark, der mangler gode, stabile rollemodeller.

Vil du vide mere om dem og deres arbejde, kan du høre den podcast, vi har lavet med dem, eller du kan besøge deres egen hjemmeside.