Image

Anima

Anima er en dansk dyreværnsforening, der kæmper for alle dyrs rettigheder til at blive respekteret og ikke mishandlet. Uanset om det er truede dyrearter, landbrugsdyr, forsøgsdyr, kæledyr eller dyr i underholdning, så får de her en stemme.

Historien bag

Anima blev grundlagt i 2000, og har siden da sat hårdt ind for at forbedre dyrs vilkår. De samarbejder med DOSO, som er den samlende organisation for Danmarks dyreværnsorganisationer, og er en del af Fur Free Alliance. For at komme ud over Danmarks grænser, samarbejder Anima også med diverse internationale organisationer i relation til blandt andet landbrugsdyr, dyr i underholdning og dyreværnsarbejde i Kina.
Billede af en brun hundehvalp.

Animas arbejde

En stor del af deres arbejde består af dialog med politikere, virksomheder og privatpersoner omkring valg, der gavner dyrene. Det kan være indenfor mange forskellige området. Inspiration til en mere plantebaseret livsstil, at fremhæve problemstillinger der gør sig gældende i eksempel landbrug og råbe vagt i gevær, hvis der er fejlmarkering af produkter. Derudover arbejdes der også på at få konkrete lovændringer igennem. Igennem årene har Anima fået gennemført en række konkrete ændringer. Foie gras og buræg er fjernet fra danske supermarkeder, dyreforsøg til kosmetik er stoppet i EU, der er lavet forbud mod rævefarme og mod hunde- og kattepels i Danmark.

Relationen til GreenSpeak

Anima har været en del af GreenSpeak siden opstarten i sommeren 2015. De var således med på allerførste afstemningsliste i marts 2016, hvor de fik 1.353 kroner af den første pulje på 22.700 kroner. De holder sig ret kontinuerligt i top ti over de mest populære støtteprojekter. Det har gjort, at de i alt har fået 105.436 kroner af de 2.192.392 kroner, GreenSpeak foreløbigt har doneret.
Repræsentant for Anima modtager en check med et beløb på 13440 kr fra GreenSpeak.

I GreenSpeak ønsker vi at have en bred palette af støtteprojekter, og Anima adskiller sig ved udelukkende at fokusere på dyrs rettigheder og minimere dyrs lidelser, i Danmark såvel som i resten af verden.

Vil du vide mere om deres arbejde, kan du se den podcast, vi har lavet med dem. Du kan også se mere på deres egen hjemmeside.