Image

100% for Børnene

100% for Børnene er en velgørende organisation i Danmark, der arbejder for at give børn bedre forhold. De lægger fokus der, hvor andre organisationers hjælp ikke når ud eller ikke er tilstrækkeligt. Her kan børnene nemlig godt kan være lidt overladt til sig selv. Helt konkret, handler det om børn i Ghana og Kenya, der lever på lossepladser, er handicappede eller på andre måder særligt ekstra udsatte. 100% for Børnene har stort fokus på FN’s Verdensmål og arbejder aktivt efter, at alle deres projekter skal være selvdrevne.

Historien bag

100% for Børnene blev grundlagt i 2008 af Signe Møller. Hun mødte 3000 familier i Mombasa, der levede på og af Kibarani lossepladsen, under forhold der mildest talt ikke var sanitære. Ingen NGO ville, eller kunne, handle på det tidspunkt, og det var startskuddet til at 100% for Børnene blev grundlagt.

100% for Børnenes arbejde

Helt konkret arbejder 100% for Børnene efter, at udsatte børn skal have mulighed for at få en uddannelse, så de kan blive bedre stillet i livet. En basis uddannelse er nødvendig for at kunne få og fastholde et job, der sikrer børnene en bedre fremtid. Derfor handler en stor del af 100% for Børnenes projekter om at få bygget skoler og uddanne lærere. Det foregår i samarbejde med lokale, og byggearbejdet bliver i stor grad faciliteret af lokale, så økonomien i området også kan blive stimuleret. I forbindelse med skolegangen, arbejdes der for at børnene, som minimum, får ét ordentligt måltid mad om dagen.
Derudover arbejder 100% for Børnene også aktivt for at sprede viden om FN’s Verdensmål, også til danske børn. De deltager på skoler og ved messer, for at sprede budskabet om, hvad der skal til for at målene opfyldes.

Relationen til GreenSpeak

100% for Børnene har været en del af GreenSpeak siden foråret 2018. De var på afstemningslisten for første gang i juli 2018, hvor de fik 1.330 kroner ud af 70.000 kroner. Siden har de i alt fået 65.720 kroner af de 2.192.392 kroner, GreenSpeak har doneret til gode formål.
Repræsentanter fra 100% for Børnene modtager en check fra GreenSpeak på 13440 kr.

100% for Børnene adskiller sig fra de andre støtteprojekter ved at fokusere på at hjælpe de fattigste børn i Afrika med en mulighed for daglige måltider og en uddannelse, der kan hjælpe dem til et bedre liv.

Vil du vide mere om 100% for Børnene og deres arbejde, kan du høre den podcast, vi har lavet med dem. Du kan også se mere på deres egen hjemmeside.