#36 | Grøn Snak | Phie Ambo

Anders1 Comment

One Comment on “#36 | Grøn Snak | Phie Ambo”

  1. Hej Grøn snak; Tak for en go podcast – I kommer vidt omkring!

    En af de ting I talte med Phie om, var kristendomsundervisning. Jeg ville ønske det var Religionsundervisning – eller endnu bedre livssyn!
    Jeg er medlem af Humanistisk Samfund. Vi arbejder politisk for ligestilling mellem trosretninger og livssyn, og for adskillelse af kirke og stat. Det er lidt op ad bakke; f.eks. står der i Grundloven, at man skal tro på noget transendent for at kunne f.eks. vie folk. Det betyder at Danmarks (så vidt jeg ved) nyeste anderkendte religion Det flyvende Spaghettimonster har vielsesberettigelse, men vi kan som livssyns-organisation ikke opnå samme status.
    Måske er det på kanten af grøn, men sidestilling og ligeværdighed mellem livssyn er vel bæredygtigt, og det ville også være super smart og bæredygtigt, hvis der f.eks. fandtes neutrale ceremonirum…. Og det er jo helt galt at det stadig hedder kristendom, ikek religion, at det foregår konfirmationsforberedelse i skoletiden, på skolen, at regeringen mener at vi er et kristent land, og med et snuptag ekskluderer en stor del af befolkningen…Vi – Humanistisk Samfund – tilbyder ceremonier uden gud, da mange mennesker har brug for at markere store overgange i livet, men altså uden gud. Se evt. mere på vores hjemmeside.
    Måske kan det passe ind i et kommende afsnit?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *