#09 | Grøn Snak | Gæst: John Glitfeldt

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak har vi besøg af John Glitfeldt fra Verdens Skove. Verdens Skove er en dansk miljøorganisation, der arbejder for bevarelse og bæredygtig brug af verdens skove – både de danske skove og regnskoven.

En miljøorganisation med et mål

Verdens Skove har over 30 års erfaring i at være en miljøorganisation, der bevarer skov og biodiversitet. De startede som regnskovsgruppen Nepenthes i 1983. Siden er de vokset til en miljøorganisation med et nationalt og internationalt sigte. De sælger blandt andet deres populære regnskovscertifikater, hvor mere end 200.000 danskere gennem tiden har støttet deres arbejde for regnskoven. Det er tit et hit som eksempelvis en lidt anderledes julegave.

Arbejdet for et ansvarligt og bæredygtigt skovbrug over hele verden er meget vigtigt, da skovene er med til at lagre CO2 og på den måde modarbejder den globale opvarmning. Herudover er skovene hjem for et rigt udvalg af arter, der har brug for skovene for deres overlevelse. Det betyder, at verdens skove er essentielle for klodens biodiversitet og for dyrelivet i sin helhed. I Verdens Skoves arbejde hjælper de også lokale bønder med at holde skovene på lokale hænder, så det er lokalbefolkningen, der vinder på det bæredygtige skovbrug, og ikke store, multinationale selskaber.

Alle de tre ting er vi meget begejstrede for i GreenSpeak, og det vil vi rigtig gerne støtte op omkring. Derfor er Verdens Skove også et af de støtteprojekter, GreenSpeaks kunder kan stemme på, når vi sammen fordeler virksomhedens overskud, to gange om året.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten får vi os en snak om Verdens Skoves arbejde, bæredygtigt skovbrug og udfordringer med at bevare regnskoven. Vi snakker også om, hvordan de hjælper de danske skove, og vi kommer selvfølgelig også omkring de mange måder, man som individ kan hjælpe miljøorganisationen, og hvor man kan købe deres fede merchandise. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Besøg verdensskove.org


Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.