#12 | Grøn Snak | Michael Haase fra Plant Jammer

I dette afsnit af  Grøn Snak har vi besøg af Michael Haase, der er stifter af Plant Jammer. Plant Jammer er en app og en hjemmeside, der hjælper brugere med at skabe velsmagende veganske retter, blandt andet ud fra de ting, du har i køleskabet. Appen kender retter fra hele verden, og ved derfor hvilke ingredienser og krydderier, der smager godt sammen. Målet er at skabe mindre madspild og samtidig inspirere til lækker vegansk mad. For din og planetens sundhed.

Plant Jammer og hvordan det fungerer

Vi kender det alle sammen. Vi har købt madvarer, vi ikke har fået brugt, og så ligger de i køleskabet, indtil vi smider dem ud. Det er en af de udfordringer, Plant Jammer kan hjælpe dig med at løse. De har udviklet en form for kunstig intelligens, der har fået input fra verdenskendte kokke, og har fået implementeret tusindvis af madretter fra hele verden. På den måde kan systemet efterhånden selv regne ud, hvilke fødevarer og krydderier, der passer godt sammen. Det kan også udvikle nye kombinationer og retter, der passer til din smag og de ting, du har i køkkenet.

Systemet har flere forskellige funktioner, men det er meget simpelt at bruge. Står du eksempelvis i den førnævnte situation, hvor du har ting i dit køleskab, du ikke tror, du kan nå at bruge, så vælger du dem simpelthen bare i appen, i den funktion, der hedder “tøm køleskabet”. Så foreslår appen en lang række retter og sammensætninger, ud fra de ting, du har krydset af.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi som altid vidt omkring i snakken. Vi kommer ind på alt fra veganisme, sammensætninger af spændende retter anbefalet af appen og det globale kødforbrugs effekt på klimaet. Vi snakker også om eksotiske rejser, buddhisme og hvordan man bør behandle hjemløse bedre. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Besøg dem her.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.