#01 | Grøn Snak | Motivationen bag GreenSpeak. Gæst: Anders Jensen

Dette afsnit af podcasten Grøn Snak handler om GreenSpeak som mobilselskab, idéerne bag og motivationen, der driver hele værket. Derfor har vi inviteret Anders Bøgeløv Jensen, der er stifter af GreenSpeak, en tur på café, så vi kan få vendt det hele. Anders Bøgeløv Jensen er stifter, medejer og administrerende direktør i GreenSpeak. Han startede virksomheden i 2014 efter at have arbejdet med kundeservice i forskellige brancher i mange år.

Mobilselskab med holdninger

GreenSpeak er ikke som andre virksomheder og ikke et almindeligt mobilselskab. GreenSpeak er Danmarks velgørende teleselskab, der er sat i verden for at gøre gavn, indenfor en lang række områder. Det gør vi ved at give overskuddet til velgørenhed, og det er kunderne, der bestemmer fordelingen af pengene. To gange om året afholder vi således en afstemning, hvor alle mobilnumre, der bruger GreenSpeak, har en stemme hver. Der er 16 forskellige støtteprojekter at vælge imellem, der hver især repræsenterer et område, der har brug for hjælp. Det kan være fx være Verdens Skove, der beskytter regnskoven. Projekt Hjemløs, der hjælper hjemløse i Danmark. Anima, der arbejder for dyrs rettigheder. Eller en bred pallette af andre områder. Når afstemningen slutter, fordeler vi pengene procentvis i forhold til kundernes stemmer.

Det er vores måde at prøve at engagere folk i at træffe bevidste valg om verdens fremtid, og samtidig en måde at få givet en masse penge til gode formål. Men det er ikke det eneste område, vi skiller os ud på som mobilselskab. I vores ejeraftale har vi indført en maks løn, der svarer til medianen for folk i arbejde i Danmark. Samtidig giver vi ligeløn til alle medarbejdere, så de tjener det samme som os. Ydermere har vi skrevet under på, at vi ikke kan sælge vores andele i virksomheden til andre end hinanden, og at vi ikke kan sælge dem til mere, end hvad vi oprindeligt har købt dem for. Det har vi gjort for at prøve at fjerne alle økonomiske incitamenter for andet end at drive et succesfuldt GreenSpeak, der giver flere og flere penge væk, jo mere vi vokser.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi vidt omkring i samtalen, og der bliver åbnet op for alt fra bæredygtigt landbrug til fremtidens teknologiske muligheder. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Hvis du gerne vil vide lidt mere om hvad folk mener om os, så skal du være velkommen til at besøge vores Trustpilot her.


Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.