#19 | Grøn Snak | Elisabeth Holt

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak har vi besøg af Elisabeth Holt. Hun har levet flere år blandt oprindelige folk på en lille stillehavsø, hvor hun blev en del af hverdagen, kulturen og det lokale samfund.

Samfundsbaseret levevis og oprindelige folk

Har du nogensinde drømt om, eller bare tænkt på, hvordan det ville være, at bo væk fra moderne civilisation? At leve tættere på og af naturen, sammen med oprindelige folk? At have en hverdag uden den samme form for stress og jag, som mange mennesker oplever i den vestlige verden? En ny hverdag, der drejer sig om at finde og lave mad, lidt praktisk arbejde, og nyde dagen og livet? Så vil du garanteret finde en masse inspiration i denne podcast. Det er nemlig præcis det liv, Elisabeth har haft i en periode af sit liv.

Det samfundsbaserede liv var ikke nyt for hende, da hun er vokset op i levefællesskabet Hertha i Galten. Her har hun fra barnsben oplevet, hvordan et lille lokalsamfund kan være fælles omkring de praktiske, fornødne opgaver, der skal få hverdagen til at hænge sammen. Her var både gartneri, landbrug, mejeri, bageri og en vævestue, og samfundet var i nogen grad selvforsynende. Ikke mindst er Hertha et sted, hvor udviklingshæmmede spiller en stor rolle. De er med til at arbejde på de forskellige projekter på lige fod med de såkaldte “velfungerende, almindelige mennesker”. 

Det kommer vi ind på i episoden

Vi kommer som altid vidt omkring i samtalen, der blandt andet handler om, hvilken teknologi, vi ville have sværest ved at undvære. Vi snakker også om, hvordan en hverdag forløber i et samfund, der har et mantra om, at vi mennesker er sat på jorden for at slappe af og nyde livet. Vi kommer også ind på den hvide mands indtog på stillehavsøerne og de konsekvenser, det har haft. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.