#05 | Grøn Snak | Gæst: Ecouture

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak er Ecouture på besøg til en snak om bæredygtigt tøj og bæredygtig mode. Johanne og Helene er eksperter i bæredygtig mode og tøjproduktion. Johanne har stiftet Ecouture og har stor erfaring fra både teater- og modebranchen. Her har hun i mange år været en pionær indenfor både design og produktion af bæredygtigt modetøj til kvinder.

Ecouture - ansvarlig mode

Tøj- og modebranchen er ret u-bæredygtig i det hele taget, og det er det, Ecouture vil lave om på. De synes nemlig ikke, man nødvendigvis skal gå på kompromis med sin sans for mode, bare fordi man gerne vil leve mere bæredygtigt. Derfor forsøger de at være så bæredygtige som muligt på en lang række områder. Det drejer sig eksempelvis blandt andet om deres produktion, der foregår i Europa. Så kan de sikre ordentlige forhold, fair løn og gode arbejdsvilkår, og samtidig sørge for, transporten ikke løber løbsk.

I Ecouture sikrer de også, at deres materialer kommer i den højeste kvalitet og ikke er skadelige for miljøet. De producerer mange af deres varer i begrænset, forudbestilte oplag, så de ikke får produceret tøj, de aldrig kommer af med. På den måde sikrer de, at alle deres materialer bliver brugt, og intet går til spilde. 

Man kan virkelig mærke på Johanne, at hun brænder for sin sag og for sit fag. Alle disse ting er med til at gøre, et Ecouture er et rigtigt godt bud, hvis man gerne vil have dametøj i høj kvalitet, og hvor man er bevidst om og går op i, hvilken effekt tøj- og modeindustrien har på vores alle sammens klima og miljø.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi omkring tankerne bag Ecouture, den stigende interesse for livsstilen og markedet for idéer og produktion i både Danmark og udlandet. Vi snakker selvfølgelig også om Johannes rejse med stiftelsen af virksomheden, og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Besøg dem her.


Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.