#10 | Grøn Snak | Gæst: Morten Nielsen fra Afrika Kontakt

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak er vi på besøg hos Global Aktion, også tidligere kendt som Afrika Kontakt. Her tager vi en snak med sekretariatsleder Morten Nielsen. Global Aktion er en solidaritetsbevægelse, der ønsker at sætte mennesker over profit. De kæmper sammen med andre folkelige bevægelser verden over, for grundlæggende politiske forandringer. Herunder også for at gøre op med den globale ulighed, der hersker i hele verden i dag.

Global Aktion og aktivisme i arbejdsgangen

Det erklærede mål for Global Aktion er netop at gøre op med den globale ulighed. Det gør de blandt andet ved at støtte aktivisme og arbejderbevægelser rundt omkring i verden. Hovedsageligt i udviklingslande, hvor der er dårligere kår for arbejdere end der typisk er i vesten. Meget af deres aktivisme foregår dog i vesten. Det er for at være med til at sætte fokus på den udvikling, der er brug for i resten af verden. 

I Global Aktion er det altså i høj grad den røde bæredygtighed, der er i fokus. Det synes vi i GreenSpeak også, der skal være plads til, for det er også et vigtigt område. Det er individuelt, hvad man synes er de vigtigste udfordringer at fokusere på i forhold til fremtiden. Global Aktion et af de støtteprojekter, som GreenSpeaks kunder kan stemme på, når vi fordeler virksomhedens overskud, to gange om året.

Global Aktion er drevet af frivillige, og det er medlemskontingenter, der betaler for den daglige drift. Derudover er det fonde og virksomheder som GreenSpeak, der er med til at betale for udviklingen og udførelsen af de kampagner, der udgør en del af arbejdet i organisationen.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten taler vi om Global Aktions arbejde, global og national ulighed, international politik og demokratiske bevægelser verden over, og så sætter vi det hele i en historisk kontekst. Vi kommer også omkring kapitalismens bagsider og multinationale virksomheders rovdrift af naturressourcer i udviklingslandene. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Besøg globalaktion.dk


Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.