#48 | Grøn Snak | Sustaina Wear

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak, har vi besøg af Anne Katrine fra Sustaina Wear. 

Sustaina Wear er en konsulentvirksomhed, der hjælper tøjproducenter med at blive mere bæredygtige. Dette er primært bygget op omkring udførlige e-læringsprogrammer, der er udviklet af Anne Katrine selv. Hun har en mangeårig baggrund i tøj- og tekstil-branchen, og hun har oplevet udviklingen med den stigende fokus på bæredygtighed, helt inde fra branchens centrum.

Modebranchen og den store udfordring

Tøjbranchen, og modeindustrien i det hele taget, er meget langt fra at være bæredygtig. Det er et af de steder, hvor der virkelig hærger en “brug og smid ud”-kultur. Måske endda med god grund. Vi bombarderes nemlig konstant med reklamer, der kræver, at vi følger de nye, omskiftelige trends, og i materialerne og produktionen er der typisk ikke kalkuleret med, at tøjet skal holde mere end højst en håndfuld sæsoner. Ydermere er der typisk ikke tænkt genanvendelse af produkter og materialer, der ikke længere kan tjene deres funktion, ind i processen. Derfor står branchen og vi forbrugere hurtigt tilbage med en hel masse “skrald”. 

Det er noget af det, Sustaina Wear vil hjælpe med at ændre på. Anne Katrine går meget op i, at alle virksomheder skal kunne være med, og at de små skridt i den rigtige retning er meget bedre end at stagnere. Derfor opfordrer hun i sine programmer til at “spise den store elefant en bid ad gangen”.

Det kommer vi ind på med Sustaina Wear

Vi kommer som altid vidt omkring i samtalen, der bl.a. handler om greenwashing eller oprigtighed, rejsen mod Sustaina Wear, CSR, workshops, e-learnings programmer, verdensmål, børnearbejde og forskellige produktionsled, kortlæggelse af leverandørkæder og “sustainability elefanten”.
Vi kommer også omkring de mest bæredygtige tekstiler, dårlig omtale som effektiv markedsføring, cirkularitet, blandingsvarer og udfordringer med genanvendelse. Vi får også lige vendt ungdommen nu til dags, forældede tankegange og pantsystemer til tøj. Og som altid - meget, meget mere.

Besøg Sustainawear.com

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.