#44 | Grøn Snak | Ingeniører Uden Grænser

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak, har vi besøg af generalsekretær i Ingeniører Uden Grænser, Dorte Lindegaard Madsen.

IUG og rent vand i Afrika

IUG - Ingeniører Uden Grænser, er en non-profit organisation af frivillige og engagerede medlemmer, hovedsageligt med tekniske kompetencer. De samarbejder med lokale og internationale hjælpeorganisationer om at give støtte til nødstedte i fattige lande. I den forbindelse sikrer IUG altid et højt niveau af lokal forankring. På den måde hjælper de med at bygge en bedre fremtid for nogle af verdens mest udsatte mennesker. Uanset om de er ramt af katastrofer eller fattigdom.
Et af Ingeniører Uden Grænsers store fokusområder, handler om rent vand i Afrika. Det er et af de basale behov, der kan modarbejde, forebygge og hjælpe med at kurere en række af de sygdomme og udfordringer, der findes i de fattigste områder af udviklingslandene.

Rent vand i Afrika som en klar prioritet og et erklæret mål, er noget, vi godt kan lide i GreenSpeak. Det er en af grundene til, at IUG er et af de første støtteprojekter, der blev en del af GreenSpeak. Vores kunder har således kunnet stemme på dem ved de halvårlige afstemninger om overskuddet i virksomheden, siden vi startede op. 

Men det hele handler selvfølgelig ikke kun om rent vand i Afrika. Ingeniører Uden Grænser hjælper nemlig også med at bygge solcelleanlæg, skoler, toiletfaciliteter og meget, meget andet. Alt hvad der gavner lokalsamfundenes infrastruktur, og som de har svært ved selv at føre ud i livet, af den ene eller anden årsag.

Det kommer vi ind på

I podcasten snakker vi bl.a. om IUG’s arbejde med vital infrastruktur og bæredygtige løsninger i udviklingslande, og hvilke udfordringer IUG møder i deres arbejde. Vi kommer også omkring rent vand som ressource, sanitetsforhold og kulturelle udfordringer, bl.a. med toiletbyggerier, foruden en snak om decentralisering og støtte til lokale entreprenører og idéudviklere.

Besøg iug.dk

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.