#43 | Grøn Snak | Depressionsforeningen

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak har vi besøg af Morten Ronnenberg Møller, der er generalsekretær i Depressionsforeningen. Morten har været generalsekretær i Depressionsforeningen siden maj 2019.

Depressionsforeningen er en landsdækkende forening og fællesskab for mennesker med depression og bipolar lidelse, og deres pårørende. De arbejder for at øge viden om sygdommene, og i den process også med at afstigmatisere fordomme omkring dem.

Sygdomsramt, pårørende og Depressionsforeningen

Er der noget fundamentalt forkert i den måde, vi betragter individet, og dermed os selv på, i konkurrencestater i den vestlige verden? Kunne vi ændre nogle ting, der ville give os et mere optimistisk syn på vores tilværelse og vores gøren og laden helt generelt? Taget i betragtning, at omkring 10% af Danmarks befolkning oplever en depression i løbet af livet, er det nemlig ikke noget, der tales særligt meget om, eller er et egentligt fokus på i den offentlige diskurs. Men det burde der i højere være. Det er vigtigt at vide, hvor man som sygdomsramt eller som pårørende til depression kan tilegne sig redskaber, og få råd og vejledning, til at håndtere det på den bedst mulige måde. Og ikke mindst, hvor man kan finde netværk af mennesker, der befinder sig i en lignende situation. Det kan gøre en verden til forskel.

Det er også derfor, Depressionsforeningen har været en del af GreenSpeaks støtteprojekter siden vores opstart. GreenSpeaks kunder har således kunnet stemme på Depressionsforeningen ved de halvårlige afstemninger, hvor vi fordeler virksomhedens overskud, siden vi åbnede i 2015.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten snakker vi om Depressionsforeningens arbejde og udfordringer for almindelige danskere i samfundet og på arbejdsmarkedet. Vi kommer også omkring pårørende til depression og netværkets rolle, tendenser i samfundet, genetiske dispositioner til den slags sygdomme. Hvad kan vi som samfund gøre, for at imødekomme nogle af de her udfordringer? og som altid - meget, meget mere.

Besøg depressionsforeningen.dk

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.