#42 | Grøn Snak | Klimakrisens rødder

Vi snakker om klimaforandringer og årsagerne til dem, i dette afsnit af GreenSpeaks podcast, Grøn Snak. Vi kommer også ind på, hvad vi som samfund og individer kan gøre, for at hjælpe med at vende udviklingen. Til at give perspektiv på de problematikker, har vi besøg af forfatter Anders Holst Bodin til en snak om temaet i hans aktuelle bog “Klimakrisens Rødder - et spadestik dybere i kampen for klimaet”. Anders Holst Bodin er ph.d. i fysik og har forsket i bæredygtig energiteknologi i Danmark og USA. “Klimakrisens Rødder” er hans forfatter-debut.

Klimaforandringer - og den udfordring vi står overfor

Det er ikke længere nogen nyhed, at vi som menneskehed står overfor en ret stor udfordring i form af klimaforandringer. Men hvad er egentlig skyld i det, og hvordan kan vi ændre kurven og dermed ændre prognoserne for situationen? Hvordan kan vi ændre vores civilisations vaner, så den kan blive en gevinst for vores gøren og laden på denne smukke klode, inden det er for sent? Og ér det for sent? Kan vi overhovedet nå at gøre noget? Det er der helt sikkert mange mennesker, der spørger sig selv om i disse tider, og med god grund. For at forstå et problem som klimaforandringer, er det nemlig vigtigt at vide, hvad der ligger til grund for det, og det er det, vi vil udforske i dette afsnit af Grøn Snak.

Det kommer vi ind på i episoden

Vi kommer som altid vidt omkring i samtalen, der bl.a. handler om at skabe mening i livet i et post forbruger-samfund, hvor de basale menneskelige behov ikke længere er en udfordring. Vi snakker selvfølgelig også om løsninger på klimaforandringerne i form af politik, teknologi, bæredygtigt forbrug og personligt ansvar. Hvor kan du virkelig gøre en forskel som individ? Kan vi stole på, politikerne klarer skærene for os? Er det måske innovation og teknologiske fremskridt, der kan være vores bedste bud på de langsigtede løsninger? Og som altid - meget, meget mere.

Hvis du er interesseret i at læse mere om bogen, kan du besøge andersbodin.dk her.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.