#38 | Grøn Snak | Makershirt

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak, har vi besøg af stifteren af Makershirt, Esben Licht. Makershirt er et tekstiltrykkeri med holdning til verden og en vision om at blive de mest bæredygtige og ansvarlige i verden indenfor deres felt.

Short and Sweet Headlines are Best!

I Makershirt forsøger de at være så bæredygtige som overhovedet muligt i alle aspekter af virksomheden. Det drejer sig både om valg af tekstiler, farver til tryk, maskineri og de forskellige led i produktionen hos deres underleverandører. Det er ikke nok, at produktionen er så bæredygtig som muligt. Det er også vigtigt for Makershirt, at kvaliteten på det endelige produkt er så højt, at det kan bruges i mange år, uden at miste sine farver eller sit udtryk. Hvis ikke en t-shirt kan bruges og vaskes mindst 50 gange uden at komme til at se slidt ud, er den således ikke bæredygtig, ifølge Esben selv. 

Og det kan vi i den grad skrive under på i GreenSpeak. Vi brugte nemlig Makershirt til at lave en serie af t-shirts til os med et tryk-design, Mads har lavet. Det er en grøn planet med ordene “make our planet green again”. T-shirten blev trykt i et oplag, og vi tog imod forudbestillinger hos vores kunder, så vi ikke fik lavet flere, end vi skulle bruge. Vi brugte dem også som en form for uniformer, da vi afholdte vores bæredygtige messe og marked, Grøn KBH. Derfor har vi også hver især et par stykker af dem, og de holder sig virkelig flot. De ser stadig helt nye ud, selvom de er blevet brugt adskillige gange og er et par år gamle.

Short and Sweet Headlines are Best!

I podcasten får vi os en spændende snak om branchen og finder ud af, om tekstiler virkelig kan være bæredygtige. Vi kommer omkring udfordringer ved priser og dilemmaer, processer og leverandører, og forskellige former for certificeringer og genbrug af materialer.

Besøg deres hjemmeside her.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.