#37 | Grøn Snak | Praktisk Økologi

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast, Grøn Snak, har vi besøg af formanden for Landsforeningen Praktisk Økologi, Signe Schrøder.

Økologi i hverdagen

Praktisk Økologi er en frivillig forening, der arbejder for at fremme økologisk havedyrkning og levevis i hverdagen. De inspirerer danskerne og deler viden og erfaringer, fordi de brænder for bæredygtighed og liv i haven. Det gør de blandt andet via deres fysiske medlemsblad, der udkommer seks gange om året. Det indeholder artikler, tips og tricks og gode råd til livet i haven og selvstændig fødevareproduktion. Der er dog også masser af inspiration og viden at hente i deres online tilstedeværelse, der både dækker havenyt.dk og oekologi.dk.

Praktisk Økologi hjælper danskerne med at dyrke haverne. De ønsker at alle skal opleve glæden ved rene, hjemmedyrkede råvarer. Tanken er, at begejstringen over de hjemmedyrkede måltider og jord under neglene, vil lede til en større interesse og forståelse for vores jord, natur og miljø. Den forståelse er en direkte vej til en mere bæredygtig husholdning og livsstil, og til en mere bæredygtig verden. 

Når vi gror vores egen mad, sparer vi kloden for et enormt ressourcespild i form af transport, logistik, emballage, osv. Samtidig sparer vi en masse penge og tager et større ejerskab for vores eget liv og for de råvarer, vi fylder os selv med. Alle de ting kan vi rigtig godt lide i GreenSpeak, og Praktisk Økologi er derfor på vores liste over støtteprojekter, der får del i GreenSpeaks overskud, når vi fordele pengene to gange om året. 

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi som altid vidt omkring i samtalen. Den strækker sig over formålet med Praktisk Økologi, kampen mod naturen - eller rettere kampen mod kampen mod naturen. Vi snakker også om madproduktion og oprør mod systemet, teknologisk arbejdsløshed, bæredygtige levestandarder, vidensdeling og ungdommen nu til dags. Og som altid - meget, meget mere.

Besøg deres hjemmeside her

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.