#36 | Grøn Snak | Phie Ambo

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak er vi live på Remisen til Grøn KBH. Her har vi besøg af dokumentarist og bæredygtighedsentusiast Phie Ambo.

Phie Ambo og Den Grønne Friskole

Phie Ambo er uddannet som dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2003. Hun laver primært dokumentarfilm til biografen og det internationale publikum. Filmene har dog som regel fokus på et eller flere aspekter af bæredygtighed og grøn omstilling. I 2013 var hun med til at stifte Den Grønne Friskole. En folkeskole med en anderledes tilgang til uddannelse end de offentlige folkeskoler.

Den Grønne Friskole ønsker at uddanne børn og unge mennesker til at tage aktiv del i den grønne omstilling. De vil give eleverne et større tilhørsforhold til naturen og på den måde fordre dem til at tænke naturen ind i flere sammenhænge og aspekter af deres fremtid. Det vil være med til at sørge for, at deres valg i livet er stærkere forankret i en bæredygtig indstilling til ressourcemæssige, politiske og sociale systemer. Således ønsker Phie Ambo og Den Grønne Friskole at “uddanne den grønne generation”.

Det var et perfekt tema som live show til Grøn KBH, GreenSpeaks bæredygtige messe og marked. Messen handler netop om at træffe de valg, der er bedst for kloden, for naturen, og på den måde også for os selv. Til Grøn KBH ville vi præsentere danskerne for et væld af bæredygtige muligheder indenfor så mange forskellige brancher som muligt.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi omkring Phies arbejde med dokumentarfilm om bæredygtighed og opstarten af hendes grønne friskole. Vi kommer også omkring pengesystemet, cirkulær økonomi, uddannelsessystemet generelt, grøn omstilling og som altid - meget, meget mere. Der var desværre nogle tekniske udfordringer i løbet af optagelserne, så samtalen er ikke helt lige så lang, som vi havde ønsket. Det er første, og hidtil eneste gang, vi har lavet live optagelser med publikum.

Besøg dengroennefriskole.dk

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.