#30 | Grøn Snak | Rune-Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast, snakker vi om bl.a. veganisme med  generalsekretæren for Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl. Dansk Vegetarisk Forening arbejder for at udbrede vegetarisk og vegansk levevis, samt oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter. Både af hensyn til dyr og mennesker, men også af hensyn til global bæredygtighed.

Dansk Vegetarisk Forening, GreenSpeak og veganisme.

Dansk Vegetarisk Forening blev stiftet i 1896 og er en forening for vegetarer, veganere og alle andre, der støtter en plantebaseret levevis. De går meget op i den konstruktive dialog, og er ikke ude på at pege fingre af nogen. For DVF er det ikke altoverskyggende om du er vegetar, veganer, flexitar eller sågar regelmæssig kødspiser. Det der betyder noget hos dem, er handling. Det handler om at skrue ned for forbruget af animalske produkter generelt. Hvis man kan droppe dem helt, er det fantastisk, men det er ikke det mest væsentlige. Bare der er fremskridt, og man er bevidst om de valg, man træffer, og konsekvenserne deraf.

Der er ikke tvivl om, at den måde, vi globalt håndterer vores kødproduktion, ikke er gavnligt for klimaet og miljøet. Derfor er DVF også blandt de støtteprojekter, GreenSpeaks kunder kan stemme på, når vi fordeler virksomhedens overskud blandt gode formål, to gange om året. I GreenSpeak er vi ikke overbeviste om, at veganisme eller vegetarisme er den eneste måde at løse kødproduktionens klimaudfordringer, men det er en af de mere effektive og populære løsninger. Så det vil vi gerne lade vores kunder støtte op omkring.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten tager vi os en snak om vegetarismen og veganismens historie, mad og levevis. Vi kommer også omkring forskellen på vegetarisme og veganisme, stamcellekød, og medierne og politikernes rolle i forhold til en mere bæredygtig levevis.

Du kan besøge Dansk Vegetarisk Forening her.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.