#29 | Grøn Snak | Uffe Elbæk fra Alternativet

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast, Grøn Snak, er vi på Christiansborg til en snak med formand og stifter af Alternativet, Uffe Elbæk. Alternativet er et politisk parti, der fokuserer på bæredygtighed, grøn omstilling og en ny politisk kultur.

Ændringerne for Uffe Elbæk

I kølvandet på finanskrisen i 2008 og den politiske reaktion på bankernes og pengesystemets nu åbenlyse fejl og mangler, udsprang der en masse nye politiske tanker i store dele af den vestlige verden. Fælles for dem alle var, at de var mere kritiske end nogensinde overfor den herskende, traditionelle måde at tænke både politik, struktur og samfundsøkonomi på. Uffe Elbæk var dengang en del af det politiske system, der var med til at håndtere krisen. Han sad nemlig i Folketinget for Radikale Venstre.

For Uffe Elbæk var starten af 2010’erne også der, hvor han for alvor begyndte at ændre tankegang. Han begyndte nemlig for alvor at tænke nogle af de samme tanker, der bredte sig i vesten på det tidspunkt. Var de nuværende samfundsøkonomiske strukturer de mest optimale til dette tidspunkt i verdenshistorien? Eller skulle der nye tanker til? Og hvad egentlig med klimaet? Var de nuværende måder at tænke politik på, gavnlige for de klimamæssige udfordringer, vi var ved at stå overfor? Eller var der også her brug for at se tingene på en ny måde og fra nye perspektiver? 

Det var nogle af de tanker, der skulle danne grundlag for opstarten af Alternativet. Det skulle være en politisk bevægelse, mere end et egentligt parti, og det skulle udformes ud fra en devise om, at flere ved mere.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi som altid vidt omkring i samtalen. Vi kommer ind på alt fra Alternativets visioner for verden, hvorfor der er brug for nye tanker i dansk og international politik, skrevne og uskrevne regler i folketinget, til mudderkasteri, flygtningesituationen og den demokratiske tilstand i EU. Og som altid - meget, meget mere.

Besøg alternativet.dk her.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.