#27 | Grøn Snak | Anton Ryslinge fra Arkitekter uden Grænser

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak, har vi besøg af Anton Ryslinge, der er formand i Arkitekter Uden Grænser. Arkitekter Uden Grænser er en frivillig humanitær organisation, der arbejder for at skabe udvikling med arkitektur og planlægning som redskaber. De opfører således bygninger, der styrker civilsamfundsorganisationer i udviklingslande. De arbejder også for, at mennesker, der bor i slumområder opnår jordrettigheder og sikres mod tvangsrydninger. I det hele taget er formålet med Arkitekter Uden Grænser at give alle mennesker adgang til anstændige boligforhold og levevilkår.

Arkitektur med en ansvarlig holdning

Arkitekter Uden Grænser mener helt grundlæggende, at det er en menneskeret at have anstændige levevilkår og at de kan fremmes ved at tænke i helheder. De integrerer altså både tekniske, sociale og æstetiske aspekter i deres arkitektur, både når det kommer til byggeri og planlægning. De stiller planlægnings- og arkitektfaglig viden til rådighed for civilsamfundet og organisationer, der normalt ikke har adgang til denne. Og så tager de medansvar for, at byggeriet udvikler sig i en socialt, økonomisk og miljømæssigt bæredygtig retning.

Det kan vi rigtig godt lide i GreenSpeak, og det vil vi gerne støtte op om. Derfor er Arkitekter Uden Grænser også et af de støtteprojekter, man som kunde i GreenSpeak kan stemme på når vi fordeler virksomhedens overskud blandt en række gode formål, to gange om året.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten får vi os en snak om Arkitekter Uden Grænser og deres arbejde, både i Danmark og i verden. Det er nemlig ikke kun i udviklingslandene, at Arkitekter Uden Grænser hjælper de fattigste mennesker. Det gør de såmænd også i Danmark, hvor de hjælper med at bygge små individuelle huse til hjemløse rundt omkring i landet. Husene bliver designet specielt til de menneskers behov. Vi snakker også om bæredygtigt byggeri og bæredygtighed helt generelt. Mads og Mark får også et professionelt syn på deres internet-drømme om Wiki-houses og Earthships, og andre måder at bygge fuldstændig utraditionelt.

Besøg arkitekterudengraenser.dk.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.