#26 | Grøn Snak | Julehjælpen og en god jul

Vi har besøg af Henrik og René fra Julehjælpen til en snak om deres arbejde for at give alle en god jul. Julehjælpen formidler kontakt mellem donorer og værdigt trængende familier i hele Danmark. Det kan være legetøj, tøj, gavekort, mad og meget mere. Idéen er, at alle børn i Danmark skal have mulighed for at få en god jul. Henrik Hagh-Nissen er bestyrelsesmedlem i Julehjælpen, hvor René Nørbjerg er formand.

Julehjælpen og deres arbejde for at alle kan få en god jul

Danmarks har generelt en status som et af de lande i verden med det højeste niveau af velfærd. Men der er alligevel mange danske familier, der ganske enkelt ikke har råd til en god jul. Juletiden er jo en tid med ret markante ekstraudgifter, og det gælder især for børnefamilier. Det er der desværre overraskende mange, der ikke kan finde plads til i deres private budgetter. Og det er her, Julehjælpen kommer ind i billedet. De indsamler hjælp fra private såvel som virksomheder, der kan gøre det nemmere for de udsatte familier. Hjælpen kan eksempelvis bestå af penge, legetøj, mad, gavekort og andre ting, der kan sørge for, at disse familier kan få en god jul. 

Som familie kan man søge om at få støtte fra Julehjælpen, og hvis man bliver godkendt, kan man få den hjælp, man har brug for. Hvadenten det er flæskesteg, juletræ eller gaver til børnene.

Julehjælpen er en del af GreenSpeaks støtteprojekter, og de er således blandt de gode formål, GreenSpeaks kunder kan stemme på, når vi sammen fordeler virksomhedens overskud, to gange om året.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi som altid vidt omkring i samtalen, der handler om det vigtigste ved julen, at afskaffe fattigdom, traditioner og historie. Vi diskuterer også, om hele gaveræset i virkeligheden har taget overhånd, og hvad man måske kunne gøre i stedet for. Og som altid - meget, meget mere.

Besøg dem her

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.