#22 | Grøn Snak | Christian Ebbesen fra Flexosort

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn snak er vi på besøg hos Christian Ebbesen, der er stifter af og partner i Flexosort. Flexosort er et system til affaldssortering, der hjælper dig med første led i kæden af genanvendelse af ressourcer.

Flexosort og behovet for affaldssortering

Menneskeheden er den eneste art på Jorden, der producerer affald, og vi gør det i kæmpe stor stil. Der findes nærmest ikke noget af det, vi producerer, der ikke kommer med en lang hale af affald bag sig. I sit design, i sin produktion, i sin transport, i sin opbevaring, osv. Det er et enormt problem for os som global civilisation. Vi er nødt til at finde gode, holdbare løsninger på det, hvis vi ikke skal drukne os selv og resten af kloden i skrald. I takt med at produktion af varer på verdensplan stiger og stiger, kommer der nemlig mere og mere affald. Og ikke ser ud til at holde pause lige foreløbigt.

En af de første ting, vi er nødt til at se på, er om vores affald kan bruges til noget, eller om materialerne kan genbruges til nye ting. Og for at kunne bruge affaldet eller materialerne mest effektivt, er vi nødt til at sortere dem, da de potentielt kan tjene forskellige ny funktioner. Det er her, FlexoSort kommer ind i billedet. De har udviklet et simpelt og effektivt system til affaldssortering. Det kan tilpasses til dit individuelle hjem og din individuelle bopælskommune. Samtidig er materialerne nøje udvalgt til at være nemme at rengøre og nemme at genbruge. Og så har de rigtigt fornuftige priser, så alle kan være med.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten får vi os en snak om affaldssortering generelt. Vi snakker blandt andet om teknologi, materialer, metoder og ressourcer. Vi kommer også omkring idéerne bag og formålet med Flexosort, og en generel snak om den måde, vi håndterer ressourcer og affald i Danmark og resten af verden. Vi snakker om nogle af de udfordringer, vi står over for som global civilisation, og om potentielle gode løsninger. Og som altid - meget, meget mere.

Besøg Flexosort.com


Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.