#20 | Grøn Snak | 100% for børnene

Vi snakker om børns trivsel sammen med 100% for Børnene, i denne episode af Grøn Snak. 100% for Børnene arbejder for børns trivsel, og for at udsatte børn og unge i udviklingslande aktivt kan skabe en fremtid af muligheder, i stedet for at være fanget i fattigdom og kummerlige kår i hele deres liv.

100% for Børnenes arbejde med børns trivsel

I 2008 var Signe Møller i Mombasa i Kenya. Her oplevede hun, at tusindvis af familier levede hele deres liv på en kæmpe stor losseplads, kaldet Kirabani. De levede simpelthen af at finde madrester og småting, de kunne sælge blandt alt skraldet fra hele Mombasa. Den store fattigdom og de ekstremt hårde sociale forhold på lossepladsen blev startskuddet til de tanker, der ville forme 100% for børnene og børns trivsel allerede året efter.

I dag har 100% for børnene adskillige projekter i både Kenya og Ghana. Alle deres tiltag handler om at forbedre de allerfattigste børns trivsel og livsvilkår. Det gør de gennem skolegang, sundhed, lokale partnerskaber og ikke mindst oplysning. Når de hjælper med at bygge skoler, sørger de også for, at børnene på skolen har adgang til minimum ét solidt måltid om dagen. Så sulter de ikke eller bliver fejl- eller underernæret. På den måde tilbyder de hjælp til et markant bedre liv på flere områder, for de mest udsatte børn i hele verden.

Det er noget, vi i GreenSpeak sætter kæmpe stor pris på, og derfor er 100% for børnene også blandt de støtteprojekter, GreenSpeaks kunder kan stemme på, når vi fordeler virksomhedens overskud blandt gode formål, to gange om året.

Det kommer vi ind på i episoden

Vi snakker hovedsageligt om 100% for Børnenes arbejde med udsatte børn i Afrika. Vi kommer dog også ind på fordelene og ulemperne ved at være en organisation på deres størrelse. Vi kommer også omkring hvad der driver Camilla og Camilla, og ikke mindst hvorfor de nyder deres arbejde. Ydermere snakker vi om personligt ansvar, CSR og virksomheders rolle i skabelsen af en bedre verden. Og som altid - meget, meget andet.

Besøg dem her.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.