#16 | Grøn Snak | Martin Kæstel fra think.dk

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak er vi på besøg hos en grøn tænketank. Det er Martin Nielsen, der er en af stifterne af think.dk, som vi snakker med. Think.dk er et kreativt fællesskab, grøn tænketank og platform, der støtter udviklingen af et bæredygtigt samfund. Et mødested for alle former for nytænkere og interessante idéer.

think.dk som grøn tænketank - hvad indebærer det?

Gør vi tingene på de bedste måder, helt generelt? Er der ting, vi kunne gøre bedre? Og i så fald, hvordan når vi derhen på en meningsfuld måde?

Det er nogle af de ting, think.dk gerne vil undersøge, og det gør de på en masse forskellige måder og indenfor en lang række områder. Alt sammen med bæredygtighed som et altafgørende omdrejningspunkt.

Det handler blandt andet om selvudvikling gennem foredrag, kurser og forskellige former for lege og danse. Og det handler om nye måder at se alle aspekter af samfundet på. Alt fra samfundsøkonomi og pengeskabelse til optimal læring i skoler og på uddannelser. Sågar et alternativt konfirmeringsforløb, der søger at tage mange flere aspekter af dannelsesrejse i perspektiv, end blot den religiøse. En grøn tænketank kan komme ind på mange spændende områder.

Alle medlemmer kan afholde begivenheder. Der afholdes løbende sammenskudsgilde, hvor man kan komme og få sig en snak om verdens tilstand og nye spændende tanker og initiativer, sammen med de andre medlemmer.

I GreenSpeak synes vi rigtig godt om idéen om at se på verden med helt nye øjne. think.dk er derfor et af de støtteprojekter, man som kunde i GreenSpeak kan stemme på, når vi fordeler virksomhedens overskud blandt gode formål, to gange om året.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten taler vi om think.dk’s arbejde, udfordringer med deres projekter og gode løsninger. Vi kommer som altid vidt omkring i samtalen, der handler om alt fra skolesystemet og læring til politiske lappeløsninger, nytænkning af skattesystemet og om alle essentielle menneskelige fornødenheder bør være gratis. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Besøg think.dk

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.