#14 | Grøn Snak | Læger uden Grænser

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast, Grøn Snak, er vi forbi Læger Uden Grænser til en spændende samtale med HR-chef Merete Engell. Læger Uden Grænser leverer medicinsk nødhjælp til nogle af de mest udsatte områder og mennesker i verden. Merete Engell er uddannet sygeplejerske og har været udsendt for Læger Uden Grænser af adskillige omgange. I dag står hun bl.a. for rekruttering af personale til udsendelse.

Læger uden Grænsers arbejde med nødhjælp

Medicinsk nødhjælp er noget af det vigtigste, når katastrofen rammer. Hvadenten den er natur- eller menneskeskabt. Det gælder især i områder, hvor der i forvejen ikke er optimal infrastruktur, eller hvor infrastrukturen er ramt af katastrofer. Det er her, Læger Uden Grænser kommer ind i billedet. De rejser til de mest udsatte områder og de mest nødstedte mennesker i verden og hjælper dem med adgang til livsvigtig medicin og lægelig og medicinsk behandling, de ellers ville være afskåret fra. Læger Uden Grænser bekymrer sig ikke om politik, og de vælger aldrig side i forskellige konflikter eller konfliktområder. De hjælper alle parter, uanset tilhørsforhold. De mener i det hele taget, at alle mennesker bør have adgang til livsvigtig medicin og medicinsk behandling.

Det kan vi rigtig godt lide i GreenSpeak, og det vil vi gerne støtte op om. Derfor er Læger Uden Grænser også blandt de støtteprojekter, GreenSpeaks kunder kan stemme på, når vi fordele virksomhedens overskud til gode formål, to gange om året.

Det kommer vi ind på i episoden

Vi kommer omkring mange interessante aspekter af Læger Uden Grænsers arbejde i felten. Både i form af udfordringer og løsninger, men også med hensyn til rekruttering og deres politiske overvejelser. Som altid tager samtalen flere afstikkere fra hovedemnerne og handler i perioder om alt fra #metoo-kampagnen og tilsigtede og utilsigtede konsekvenser af den, til religion og legalisering af narkotika. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Besøg msf.dk

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.