#13 | Grøn Snak | Operation Dagsværk

I dette afsnit af GreenSpeaks podcast Grøn Snak er vi på besøg hos Operation Dagsværk til en snak om deres arbejde. Operation Dagsværk er Danmarks globale elevbevægelse. De unge frivillige udvikler og gennemfører årligt en oplysningskampagne målrettet eleverne på de danske ungdomsuddannelser. Kampagnen relaterer sig til og er til fordel for et internationalt udviklingsprojekt, der udføres af en dansk udviklingsorganisation.

Operation Dagsværks arbejde

Mange unge mennesker vil gerne være med til at gøre en positiv forskel i verden. Og det er kun en god ting. Det faciliterer Operation Dagsværk, der samarbejder med en lang række danske ungdomsuddannelser om en fælles, national Operation Dagsværk-dag. Alle kan være med og på hver deres måde støtte en god sag, der bliver demokratisk udvalgt fra år til år. Mange danske virksomheder støtter også op om projektet, og de giver eleverne mulighed for at komme og arbejde for dem på Dagsværk-dagen, hvor elevernes løn så gives videre til den årlige Dagsværk sag.

Eleverne må selv bestemme, hvad de laver på dagen, så mulighederne er mange. Fælles for dem alle er, at pengene der samles ind i løbet af dagen, skal gå til Operation Dagsværks projekt. De forrige år har Operation Dagsværk eksempelvis arbejdet sammen med Sammenslutningen af Unge med Handicap og Danske Handicaporganisationer om et projekt, der hjælper handicappede unge i Uganda. Året før handlede det om unge i Grønland. Her arbejdede Operation Dagsværk sammen med Ungdommens Røde Kors om et projekt, der har hjulpet unge i Grønland til en bedre fremtid. I 2017 arbejdede Operation Dagsværk sammen med Plan Danmark, for at hjælpe unge mennesker i Dhaka.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi som altid vidt omkring i samtalen. Vi kommer ind på alt fra Operation Dagsværks nuværende og tidligere projekter, udvælgelsesprocessen og den faktiske direkte og indirekte hjælp, til klimaforandringer og flygtningeproblematikken. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Besøg dem på od.dk

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.