#08 | Grøn Snak | Gæst: Signe Christensen

Vi snakker permakultur i Danmark sammen med  Signe Christensen i denne episode af Grøn Snak. Signe er medlem af Permakultur Danmark, leder af Permakultur Thorshøj og har selv dyrket permakultur i mange år. Permakulturen er udviklet som svar på de økonomiske-, sociale-, energi-, klima- og miljø-kriser mennesker har været igennem og stadigvæk befinder sig i. Det handler om omsorg for Jorden, omsorg for mennesker og en fair fordeling af naturens ressourcer.

Hvorfor permakultur?

Kornmarker så langt øjet rækker. Det er et syn, vi alle sammen kender, fra når vi kører rundt på de danske landeveje. Danmark er et af de lande i verden, der procentvis bruger mest af sit areal til traditionelt landbrug og monokultur. Man skulle tro, at det er fordi, det er den mest effektive måde at dyrke jorden på, men det er det faktisk ikke. Derudover er det en meget usund måde, at drive landbrug på. Det udpiner nemlig jorden, der ikke får lov at regenerere af sig selv. Det er her, permakultur kommer ind i billedet. Med permakultur lader man jorden gøre det, den er bedst til. Man centrerer sin dyrkning af afgrøder omkring ting, der kan hjælpe hele økosystemet til en sund cyklus, hvor de forskellige afgrøder er til gavn for hinanden. Her er der meget mindre vedligeholdelse, man får flere forskellige afgrøder og bruger mindre plads. Samtidig giver man jorden liv, i stedet for at slå den langsomt ihjel.

Det kommer vi ind på i episoden

I podcasten kommer vi omkring mange forskellige aspekter af emnet. For eksempel snakker vi om fordele i forhold til monokultur, bæredygtigt landbrug, naturpreservation, CO2-aftryk og muligheder på landet så vel som i byerne. Der er tips til spiseligt “ukrudt”, mindset, hårvask, høns, grøn varme og energi og ikke mindst hvordan du selv kan komme i gang, uanset hvor du befinder dig. Og som altid i Grøn Snak - meget, meget mere.

Besøg dem her.

Se seneste afsnit

Billedet viser de fem medlemmer af GreenSpeak, der sidder på en sofa med mikrofoner foran sig, og smiler til kameraet. Ude i siden er logoet for Grøn Snak, #54 og teksten "Året der fik i GreenSpeak".

Se alle afsnit

Mads og Mark, de to værter af Grøn Snak. Logoet for Grøn Snak er hen over.