Image
 
 

Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening er en dansk non-profit organisation, der arbejder for at fremme en grønnere levevis og oplyse om fordelene ved at skære ned på animalske produkter. Fordele, der kommer både dyr og mennesker til gode, og samtidig fremmer den globale bæredygtighed.

Historien bag Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening blev grundlagt i 1896 og hed dengang Dansk Vegetarianerforening. Også her handlede det udelukkende om at fremme en grønnere livsstil, og der var plads til alle.

Dansk Vegetarisk Forenings arbejde

På grund af deres lange historie og gode samarbejde med videnskaben og forskningsverdenen, har Dansk Vegetarisk Forening et solidt fodfæste rent politisk. Her rådgiver og inspirerer de ministre og politikere til, hvordan den grønne dagsorden kan fremmes, baseret på undersøgelser og forskning. Det er alt indenfor miljø, landbrug, klima, bæredygtighed, dyreetik, og kost- og ernæringsanbefalinger, de rådgiver indenfor. Derudover udformer Dansk Vegetarisk Forening også konkrete politiske forslag, for eksempel Sund Moms og mulighed for en grøn valgmulighed i offentlige køkkener.
Dansk Vegetarisk Forening rådgiver ikke kun politisk, men også direkte i detailhandlen, hvor de hjælper både producenter og grossister med at træffe grønnere valg. De varetager desuden også mærkningen af danske og europæiske veganske og vegetariske produkter.

Image

En stor del af deres arbejde ligger også i at hjælpe den enkelte dansker. Derfor har de adskillige lokalforeninger i landet, hvor alle danskere, uanset om de er dedikere veganere eller blot gerne vil spise et eller to grønne måltider om ugen, kan henvende sig for at få inspiration og blive en del af et ligesindet fællesskab.

Lokalforeningerne hjælper desuden med at sprede det grønne budskab på en konstruktiv, inspirerende og oplysende måde.

Dansk Vegetarisk Forening og GreenSpeak

Dansk Vegetarisk Forening har været en del af GreenSpeak siden efteråret 2016, og de var således på stemmesedlen første gang i marts 2017, hvor de fik 878 kroner af en samlet pulje på 24.540 kroner. Siden da holder de sig nogenlunde kontinuerligt i top fem over de mest populære stemmeslugere, og de har nu i alt fået 102.352 kroner af de 1.842.392 kroner, GreenSpeak samlet har givet videre til gode formål.
Image

Dansk Vegetarisk Forening skiller sig ud fra de andre støtteprojekter ved deres fokus på at udbrede viden og inspiration om plantebaseret livsstil, til gavn for sundhed, dyr og miljø.

Vil du vide mere om Dansk Vegetarisk forening og deres arbejde, kan du se den podcast, vi har lavet med dem, eller du kan se mere på deres egen hjemmeside.