Image
 
 

Anima

Anima er en dansk dyreværnsforening, der kæmper for alle dyrs rettigheder til at blive respekteret og ikke mishandlet. Uanset om det er truede dyrearter, landbrugsdyr, forsøgsdyr, kæledyr eller dyr i underholdning, så giver Anima dem en stemme.

Historien bag Anima

Anima blev grundlagt i 2000, og har siden da sat hårdt ind for at forbedre dyrs vilkår. De samarbejder med DOSO, som er den samlende organisation for Danmarks dyreværnsorganisationer, og er en del af Fur Free Alliance. For at komme ud over Danmarks grænser, samarbejder Anima også med diverse internationale organisationer i relation til blandt andet landbrugsdyr, dyr i underholdning og dyreværnsarbejde i Kina.
Image

Animas arbejde

En stor del af Animas arbejde består af dialog med politikere, virksomheder og privatpersoner omkring valg, der gavner dyrene. Det kan for eksempel være at inspirere til en mere plantebaseret livsstil, at gøre nogle af de problemstillinger der er i for eksempel landbrug tydeligere og råbe vagt i gevær, hvis der er fejlmarkering af produkter. Derudover arbejdes der også på at få konkrete lovændringer igennem. Nogle af de ændringer, Anima blandt andet har fået gennemført igennem årene er, at få foie gras og buræg fjernet fra danske supermarkeder, få stoppet dyreforsøg til kosmetik i EU, få lavet forbud mod rævefarme og mod hunde- og kattepels i Danmark.

Anima og GreenSpeak

Anima har været en del af GreenSpeak siden opstarten i sommeren 2015, og de var således med på allerførste afstemningsliste i marts 2016, hvor de fik 1.353 kroner af den første pulje på 22.700 kroner. De holder sig ret kontinuerligt i top ti over de mest populære støtteprojekter, og de har i alt fået 90.198 kroner af de 1.842.392 kroner, GreenSpeak foreløbigt har doneret til gode formål.
Image

I GreenSpeak ønsker vi at have en bred palette af støtteprojekter, og Anima adskiller sig ved udelukkende at fokusere på dyrs rettigheder og minimere dyrs lidelser, i Danmark såvel som i resten af verden.

Vil du vide mere om Anima og deres arbejde, kan du se den podcast, vi har lavet med dem, eller du kan se mere på deres egen hjemmeside.